Idag hadde jeg egentlig helt andre middagsplaner, men så løpte klokken fra meg og da måtte jeg trå til med noe annet. Så da ble det fusilli med kylling og en kremet ostesaus med spinat, basilikum, gulrot, blomkål, stangselleri, sjalottløk, geitost og parmesan toppet med tørket parmaskinke og mer parmesan og basilikum. Jeg prøvde å tørke parmaskinke senest i går for første gang da jeg skulle varme opp igjen blomkål suppen, og det falt i smak hos både meg og min samboer, så da måtte jeg bare bruke den igjen idag.
Ingredienser
Du trenger:
1 kyllingbryst
2 små hvitløksfedd
1 bunt basilikum
Salt og pepper
1 gulrot
2 buketter blomkål
1 liten stangselleri
1 sjalottløk
3 dl geitemelk
20g spinatblader
3 bunter basilikum
1 ss creme fraiche
25g geitost
15g parmesan
Buljong
5 håndfuller fusilli pasta
Olivenolje til steking
Slik gjør du:
Begynn med å skjære kyllingen i terninger, finhakk så hvitløk og basilikum og ha i en skål sammen med kyllingen, ha i salt og pepper og bland godt.
Dekk så skålen med plastfolie å sett i kjøleskapet.
Riv så gulroten på et rivjern, skjær stangselleri i små biter, plukk ut små blomkål buketter, skjær så sjalottløken i strimler, og ha alt i en skål sammen.
Skjær så spinaten i passe store biter, den skal ikke finhakkes,og ha i en skål for seg selv.
Riv så osten på et rivjern og ha i en skål.
Finhakk så basilikum og la den ligge på brettet.
Legg så parmaskinken på et stekebrett med bakepapir og settmidt i ovnen på 150°C varmluft i 20 minutter, og avkjøl noe.
Kok så opp pasta vannet, og kok pastaen etter pakkens anvisning.
Ha så olje i en varm panne og fres kyllingen til den har fått stekeskorpe, ha så kyllingen i en skål.
I samme pannen har du litt mer olje og skrur ned varmen til middels varme ha så i grønnsakene utenom basilikum og spinat.
Når løken begynner å bli blank har du i geitemelk og buljong. Jeg bruker grønnsaks buljongen jeg lagde igår, men du kan fint erstatte det med en buljongterning om du ikke har laget buljong selv.
Vent til buljongen har løst seg opp og la det putre litt, og ha i spinat og basilikum.
Ha så i kyllingen, og creme fraiche og rør godt.
Ha så i osten og la det putre til sausen tykner, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha så i pastaen og bland alt godt sammen.
Knekk så parmaskinken i biter, finhakk litt basilikum og riv over litt parmesan før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar