Idag ville jeg lage noe litt mer tidkrevende. Så da ble det crispy chicken tenders med urtedressing og ovnsbakte potetbåter. Jeg har spist dette på KFC (Kentucky Fried Chicken) som desverre ikke finnes i Norge. Så da ble jeg bare mer inspirert til å lage noe lignende. Siden kyllingen er fritert, så tenkte jeg å ovnsbake potetene, for å ikke få for mye fett i meg.
Det smakte nok ikke som på KFC, men godt var det! Nå er jeg stapp mett, men det går helt fint, fordi det var så godt. Så en er mer nok per person.
Ingredienser
Avlange burger brød:
1 dl melk
2 ts tørrgjær
1 ts sukker
200g hvetemel
3/4 ts bakepulver
2 ss creme fraiche
3 ts olivenolje
En klype salt
Kylling tender:
1 kyllingbryst
1/2 egg
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts bukkehornkløver
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts chipotle pulver
3 ts røkt paprikapulver
1 ts tørket oregano
1 ts tørket koriander
Salt og pepper
Urtedressing:
1 bunt frisk bladpersille
1 bunt frisk dill
1 bunt frisk oregano
1 bunt frisk basilikum
2-3 ss creme fraiche
Salt
Potetbåter:
10 små røde poteter
Rapsolje
1 ts tørket dill
1 ts paprikapulver
Salt og pepper
Panering:
1 ss maizena maisstivelse
3 ss maizena brun jevner
1 ss ristede sesamfrø
2 ss knuste cashew nøtter
Tilbehør:
Crispsalat
Spisspaprika
Rødløk
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til burger brødene.
Varm opp melken til den er lunken, og hell over i et målebeger, tilsett sukker og tørrgjær og rør til gjæren har løst seg opp. Dekk så målebegeret med et lite asjett eller plastfolie, og vent til det danner seg et skumlag på toppen.
Ha så hvetemel, bakepulver, salt, olivenolje og creme fraiche i en bolle og bland det sammen. Ha så gjærblandingen i deigen, rør alt sammen, og kna deigen med hendene til du får en fast og jevn deig som slipper bollen lett.
Dekk så skålen med plastfolie og hev deigen til dobbel størrelse.


Lag så kyllingen klar. Ha kyllingen i en foodprosessor med krydder og egg, og kjør til du får en farse. Du skal kun bruke halve egget, pisk egget lett med en gaffel og sett resten til side.
Ha så kyllingen i en skål, dekk med plastfolie å sett i kjøleskapet.

Lag så urtedressingen.
Skjær dill forsiktig, finhakk persille, oregano og basilikum. Ha creme fraiche i en skål og ha i urtene sammen med litt salt og rør godt. Dekk så urtedressingen med plastfolie å sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.

Ta så ut deigen til burger brødene og del i to emner, form så to flate brød, og legg på et stekebrett med bakepapir, dekk så brettet med plastfolie å la brødene etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle så brødene med resten av egget og dryss over sesamfrø.
Stek burger brødene midt i ovnen på 180°C varmluft i 15 minutter, og avkjøl på rist.

Skjær så potetene i båter og ha de i en brødpose, ha i rapsolje og krydder, surr igjen posen og fordel krydderet på potetene. Ha så potetene over i en sil og sil ut væsken, legg så potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek de midt i ovnen på 200°C varmluft i 20-25 minutter.

Bland så sammen paneringen i en dyp tallerken.
Varm så opp olje i en stekepanne på middels høy varme. Platen min har 1-9, jeg hadde den på 7.
Del så farsen i to og form avlange burgere, og dypp i paneringen, det er lettere og forme de i paneringen, og legg de på plastfolie hver for seg.
Når oljen er varm, tar du opp burgerene med plastfolien, vender og vipper de forsiktig i oljen. Snu de 2-3 ganger og friter de til de er gylne, og legg de på papir så oljen får rent av seg.

Vask så salaten og skjær spisspaprika og rødløk i strimler.
Bygg opp tenderen som du selv ønsker.


Kommentarer
Legg inn en kommentar