Blomkål er en undervurdert grønnsak føler jeg. Det smaker så godt og burde spises mye oftere! Og man kan gjøre så mye med den. Så i dag istedenfor å lage kylling karri, lagde jeg heller blomkål karri, så blomkålen fikk skinne litt som den fortjener. Blomkål karri’en ble utrolig god og var ment for to, men hadde holdt til 4, så her blir det nok til både middag og kvelds.
Karri blandingen lagde jeg selv igår, hvis du også vil prøve å lage din egen karri så finner du oppskriften her. Mangler du krydderene kan du også lett bruke den fra butikken.
Ingredienser
Du trenger:
1/2 blomkål
2 ss creme fraiche
2 ss gresk yoghurt
1 ss olje
2 ss karri
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts gurkemeie
Limesaft
Salt og pepper
1 stangselleri
1 rødløk
1 sjalottløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
4 minigulrøtter
2 vårløk
2 ss soyasaus
250g kokoskrem
2-3 dl vann
1 bunt frisk koriander
1 bunt frisk dill
1 grønt eple
Salt og pepper
Limesaft
Mer krydder
Olje til steking
Slik gjør du:
Begynn med å skylle blomkålen godt og plukk ut passe store buketter.
Ha så creme fraiche, yoghurt, olje og krydder i en skål og bland sammen. Ha så i blomkål og bland godt. Dekk så skålen med plastfolie å la den stå litt på kjøkkenbenken mens du forbereder resten.
Finhakk så chili, rødløk, sjalottløk og hvitløk, og skjær stangselleri i små terninger, og ha alt i samme skål.
Skjær så gulrøttene i staver, og vårløken på skrått, og ha i skåler hver for seg.
Ha så olje i en gryte, og ha i de finhakkede grønnsakene. La de frese til løken blir blank.
Ha så i soyasaus og gulrøttene, skru ned varmen til middels og la det frese litt.
Ha så i blomkålen, og prøv å få med mest mulig marinaden.
Bland godt sammen å ha i kokoskrem og 1 dl vann, rør om, ha så i karri, salt og pepper, og ha på lokket å la det putre.
Finhakk så dill og koriander å ha i gryten, rør om og ta på igjen lokket å la det putre videre, rør om av og til, og ha i vann av og til, jeg hadde i 1 dl først, og etterpå 1 dl til, pluss litt til. Husk å salte og pepre hver gang du tilsetter mer vann og ha i litt limesaft.
Når blomkålen begynner å bli mør har du i eplet, skjær så eplet i små terninger å ha rett i gryten sammen med vårløken.
La det putre litt til og smak til med limesaft, salt, pepper og evt. mer karri, spisskummen, malt koriander og gurkemeie for gulere farge.
Server med ris og dryss over litt koriander før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar