Gå til hovedinnhold

Blomkål karri

 

Blomkål er en undervurdert grønnsak føler jeg. Det smaker så godt og burde spises mye oftere! Og man kan gjøre så mye med den. Så i dag istedenfor å lage kylling karri, lagde jeg heller blomkål karri, så blomkålen fikk skinne litt som den fortjener. Blomkål karri’en ble utrolig god og var ment for to, men hadde holdt til 4, så her blir det nok til både middag og kvelds.
Karri blandingen lagde jeg selv igår, hvis du også vil prøve å lage din egen karri så finner du oppskriften her. Mangler du krydderene kan du også lett bruke den fra butikken.

Ingredienser

Du trenger:
1/2 blomkål
2 ss creme fraiche
2 ss gresk yoghurt
1 ss olje
2 ss karri
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts gurkemeie
Limesaft
Salt og pepper
1 stangselleri
1 rødløk
1 sjalottløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
4 minigulrøtter
2 vårløk
2 ss soyasaus
250g kokoskrem
2-3 dl vann
1 bunt frisk koriander
1 bunt frisk dill
1 grønt eple
Salt og pepper
Limesaft
Mer krydder
Olje til steking


Slik gjør du:

Begynn med å skylle blomkålen godt og plukk ut passe store buketter.
Ha så creme fraiche, yoghurt, olje og krydder i en skål og bland sammen. Ha så i blomkål og bland godt. Dekk så skålen med plastfolie å la den stå litt på kjøkkenbenken mens du forbereder resten.


Finhakk så chili, rødløk, sjalottløk og hvitløk, og skjær stangselleri i små terninger, og ha alt i samme skål.
Skjær så gulrøttene i staver, og vårløken på skrått, og ha i skåler hver for seg.


Ha så olje i en gryte, og ha i de finhakkede grønnsakene. La de frese til løken blir blank.
Ha så i soyasaus og gulrøttene, skru ned varmen til middels og la det frese litt.
Ha så i blomkålen, og prøv å få med mest mulig marinaden.
Bland godt sammen å ha i kokoskrem og 1 dl vann, rør om, ha så i karri, salt og pepper, og ha på lokket å la det putre.
Finhakk så dill og koriander å ha i gryten, rør om og ta på igjen lokket å la det putre videre, rør om av og til, og ha i vann av og til, jeg hadde i 1 dl først, og etterpå 1 dl til, pluss litt til. Husk å salte og pepre hver gang du tilsetter mer vann og ha i litt limesaft.
Når blomkålen begynner å bli mør har du i eplet, skjær så eplet i små terninger å ha rett i gryten sammen med vårløken.
La det putre litt til og smak til med limesaft, salt, pepper og evt. mer karri, spisskummen, malt koriander og gurkemeie for gulere farge.
Server med ris og dryss over litt koriander før servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat