Gå til hovedinnhold

Wok med biff, grønnkål, persillerot, vårløk, sjampinjong og chili

 

Idag ble det noe så enkelt som wok til middag, jeg hadde noe grønnkål jeg måtte bruke og i tillegg hadde jeg fortsatt sausen som jeg lagde til steambunsene i kjøleskapet, så da brukte jeg den også. Jeg hadde også entrecôte i kjøleskapet, og litt persillerot, sjampinjonger, vårløk og chili, så da brukte jeg det i wokken. Men som nevnt tidligere så er jeg utrolig glad i wok, det er bare synd at jeg ikke har wokpanne lenger, men det går an å bruke en stekepanne også, det er bare litt mindre effektivt.
Jeg skriver selvsagt oppskriften på sausen en gang til i ingredienslisten nedenfor, og bildebeskrivelsen og fremgangsmåten også, så du enkelt kan lage dette også uten å ha sausen i kjøleskapet eller måtte finne oppskriften i et annet innlegg.

Ingredienser

Soyabasert saus:
4 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss oystersauce
1/2 lime
2 ts honning
1 hvitløksfedd
1/2 chili
5-6 g ingefær
5-6 g galangal
En klype sesamfrø

Kjøtt og marinade:
150g entrecôte
1 hvitløksfedd
1 ts koriander malt
1 ts spisskummen
1 ts bukkehornkløver malt
1/2 ts hot chilipulver
En klype kanel
Salt og pepper

Annet:
1/2 grønnkål
1/2 persillerot
1 vårløk
1/2 chili
3-4 sjampinjonger

2 dl ris


Slik gjør du:

Ta en klype sesamfrø, og rist enten i pannen eller i ovnen på 150°C varmluft i 8-10 minutter.
Begynn med å lage sausen. Begynn med å finhakke chili og hvitløk, ha soyasaus, sesamolje, oystersauce, lime og honning i en skål, og rør inn honningen. Ha i chili og hvitløk, og riv over ingefær og galangal med et rivjern. Pass på å ikke få store biter, så når du har revet ingefæren og galangalen skal du ta restene oppå rivjernet og klemme ut saften.
Ha så i sesamfrøene mot slutten, og rør de inn.
Dekk så skålen med plastfolie å sett til side.


Skjær så kjøttet i små terninger, ha i en skål, finhakk hvitløk og krydre kjøttet, bland godt sammen, dekk skålen med plastfolie å sett til side.


Skjær så grønnkål i tynne strimler å ha i en skål.
Skjær persilleroten i skiver på et mandolinjern, og derretter i strimler, å ha i skålen sammen med grønnkålen.
Skjær så det grønneste på vårløken i like store biter, og derretter i strimler på langs, skjær så stilken til vårløken på skrått, å ha i skålen sammen med resten.
Finhakk så chili og skjær sjampinjong i tynne skiver, å ha i skålen sammen resten, og bland alt godt sammen.


Kok så opp vann til risen og kok risen. Finn frem sausen, kjøttet og grønnsakene så du har det klart.
Ha litt olivenolje i en panne og brun kjøttet på høy varme, legg så tilbake i skålen.
Ha så grønnsakene i pannen, og la de frese litt, ha kjøttet tilbake i pannen, hell over sausen, og la det putre. Smak til med salt og pepper og evt. litt mer lime.
Server med ris og strø over litt frisk koriander før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat