Idag ble det noe så enkelt som wok til middag, jeg hadde noe grønnkål jeg måtte bruke og i tillegg hadde jeg fortsatt sausen som jeg lagde til steambunsene i kjøleskapet, så da brukte jeg den også. Jeg hadde også entrecôte i kjøleskapet, og litt persillerot, sjampinjonger, vårløk og chili, så da brukte jeg det i wokken. Men som nevnt tidligere så er jeg utrolig glad i wok, det er bare synd at jeg ikke har wokpanne lenger, men det går an å bruke en stekepanne også, det er bare litt mindre effektivt.
Jeg skriver selvsagt oppskriften på sausen en gang til i ingredienslisten nedenfor, og bildebeskrivelsen og fremgangsmåten også, så du enkelt kan lage dette også uten å ha sausen i kjøleskapet eller måtte finne oppskriften i et annet innlegg.
Ingredienser
Soyabasert saus:
4 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss oystersauce
1/2 lime
2 ts honning
1 hvitløksfedd
1/2 chili
5-6 g ingefær
5-6 g galangal
En klype sesamfrø
Kjøtt og marinade:
150g entrecôte
1 hvitløksfedd
1 ts koriander malt
1 ts spisskummen
1 ts bukkehornkløver malt
1/2 ts hot chilipulver
En klype kanel
Salt og pepper
Annet:
1/2 grønnkål
1/2 persillerot
1 vårløk
1/2 chili
3-4 sjampinjonger
2 dl ris
Slik gjør du:
Ta en klype sesamfrø, og rist enten i pannen eller i ovnen på 150°C varmluft i 8-10 minutter.
Begynn med å lage sausen. Begynn med å finhakke chili og hvitløk, ha soyasaus, sesamolje, oystersauce, lime og honning i en skål, og rør inn honningen. Ha i chili og hvitløk, og riv over ingefær og galangal med et rivjern. Pass på å ikke få store biter, så når du har revet ingefæren og galangalen skal du ta restene oppå rivjernet og klemme ut saften.
Ha så i sesamfrøene mot slutten, og rør de inn.
Dekk så skålen med plastfolie å sett til side.
![](https://bymiadost.files.wordpress.com/2021/11/collagemaker_20211104_202655706-1.jpg?w=1024)
Skjær så kjøttet i små terninger, ha i en skål, finhakk hvitløk og krydre kjøttet, bland godt sammen, dekk skålen med plastfolie å sett til side.
![](https://bymiadost.files.wordpress.com/2021/11/collagemaker_20211107_203755482.jpg?w=1024)
Skjær så grønnkål i tynne strimler å ha i en skål.
Skjær persilleroten i skiver på et mandolinjern, og derretter i strimler, å ha i skålen sammen med grønnkålen.
Skjær så det grønneste på vårløken i like store biter, og derretter i strimler på langs, skjær så stilken til vårløken på skrått, å ha i skålen sammen med resten.
Finhakk så chili og skjær sjampinjong i tynne skiver, å ha i skålen sammen resten, og bland alt godt sammen.
![](https://bymiadost.files.wordpress.com/2021/11/collagemaker_20211107_203704301.jpg?w=819)
Kok så opp vann til risen og kok risen. Finn frem sausen, kjøttet og grønnsakene så du har det klart.
Ha litt olivenolje i en panne og brun kjøttet på høy varme, legg så tilbake i skålen.
Ha så grønnsakene i pannen, og la de frese litt, ha kjøttet tilbake i pannen, hell over sausen, og la det putre. Smak til med salt og pepper og evt. litt mer lime.
Server med ris og strø over litt frisk koriander før servering.
![](https://bymiadost.files.wordpress.com/2021/11/img_20211107_184655.jpg?w=1024)
![](https://bymiadost.files.wordpress.com/2021/11/collagemaker_20211107_203951826.jpg?w=1024)
![](https://bymiadost.files.wordpress.com/2021/11/img_20211107_185456.jpg?w=1024)
Kommentarer
Legg inn en kommentar