Gå til hovedinnhold

Toffifee kake

 

Toffifee er bare så sykt godt!
Jeg tenkte å prøve meg på en Toffifee kake, dette er en kake for de som virkelig liker søte kaker, og jeg er en av de. En kake som passer utmerket til en kopp kaffe.
Kaken består av to bunner, en hasselnøttbunn og en sjokoladebunn, en hasselnøtt sjokoladekrem og karamellfyll.
Hele kaken er dekket med hasselnøtt sjokolade kremen og toppet med Toffifee og en sjokolade ganache saus som renner ned mellom Toffifee’ene.

Ingredienser

Hasselnøttbunn:
200g hasselnøtter
75g smør
2 egg
4 ss sukker
1 ss brunt sukker
50g hvetemel
1 ts natron

Sjokoladebunn:
100g selskaps sjokolade
50g smør
2 egg
5 ss sukker
75g hvetemel
1 ts natron

Karamellfyll:
5 ss sukker
3 ss lys sirup
50g smør
1 dl kremfløte
Salt

Hasselnøtt sjokolade krem:
5 dl kremfløte
100g selskaps sjokolade
80g hasselnøtter
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
Salt
Sitronsaft

Hasselnøtt sukkerlake (Dynk):
2 dl vann
4 ss sukker
1 ts hasselnøttpure
Sitronsaft

Sjokolade ganache:
1 dl kremfløte
75g kokesjokolade


Slik gjør du:

Begynn med nøttebunnen.
Smelt smøret og avkjøl, kjør så nøttene i foodprosessoren sammen med en klype salt.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis og vend inn nøttene og smøret.
Bland så sammen hvetemel og natron i en liten skål å sikt og vend forsiktig inn.
Ha så røren i en smurt form med bakepapir, og stek kaken midt i ovnen på 200°C i 15-20 minutter, og avkjøl.


Lag så sjokolade bunnen.
Smelt sjokoladen, og rør inn smøret vekselvis i 3-4 omganger.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis, og hell sjokoladen i eggedosisen under omrøring.
Bland så sammen hvetemel og natron i en liten skål å sikt og vend forsiktig inn.
Ha så kakerøren i en smurt form og stek kaken midt i ovnen på 200°C i 15-20 minutter, og avkjøl.


Lag så kremen. Begynn med å riste hasselnøttene på rist midt i ovnen på 150°C varmluft i 6-8 minutter, og avkjøl.
Ta så av skallet på alle nøttene, og ha i en foodprosessor sammen med melis og vaniljesukker og kjør til det er helt fint.
Ha så 3 dl av kremfløten i en kjele på middels varme, når fløten er varm setter du den til side og har i sjokoladen i biter. Vent et par minutter, rør til det er jevnt, og avkjøl.
Ha så nøtteblandingen i en skål, og hell over sjokoladen i en tynn stråle mens du rører. Hvis du ønsker mer nøttesmak kan du ta pure’en gjennom en sil, skrape av med en skje og røre inn. Pisk så kremen luftig med en håndmikser på lav hastighet.
Pisk så resten av kremfløten stiv og vend inn vekselvis i 3-4 omganger. Hvis du synes at kremen er for søt kan du ha i litt sitronsaft.
Dekk så kremen med plastfolie å sett i kjøleskapet.


Lag så karamellfyllet.
Ha sukker, vann og sirup i en kjele og kok opp på middels varme til sukkeret har løst seg opp. La det boble litt til så karamellen får litt farge, ha i smøret, og rør i karamellen. La det boble litt til med smøret, og ha i kremfløten til slutt, rør inn kremfløten og la det putre under delvis omrøring til karamellen har tyknet, og smak til med salt. Sett så til side og avkjøl, og rør i karamellen av og til mens den kjøler seg ned.


Lag så dynk til kaken.
Ha sukker og vann i en kjele og kok opp på middels varme til sukkeret har løst seg opp. Jeg hadde i en hasselnøtt puré som jeg lagde av hasselnøtter og litt nøytral olje som jeg enkelt bare kjørte i foodprosessoren. Du velger selv om du også vil lage den eller droppe det og lage en vanlig sukkerlake istedet. Hvis du lager den med hasselnøtt puré skal den siles når den er ferdig.
Avkjøl så sukkerlaken før du dynker kaken.


Del så bunnene i to.
Legg nederste delen av nøttebunnen nederst, å dynk den med 1/4 av sukkerlaken (50ml pr. bunn), ha på et lag med karamell og et lag med krem over.
Legg så over nederste del av sjokoladebunnen over, dynk den med sukkerlaken og ha på et lag med karamell og et lag med krem over.
Legg så den øverste delen av nøttebunnen over og dynk den med sukkerlake, å ha på et lag med krem.
Legg så over den øverste delen av sjokoladebunnen og ha et lag med krem på toppen. Sett så kaken kaldt i en halv times tid.


Lag så en rask sjokolade ganache.
Varm opp fløten og trekk kjelen til side, ha i sjokoladen og vent et par minutter, og rør til det blir jevnt. Ha så sjokolade ganachen i en spruteflaske.
Ta så kaken ut av formen og fordel resten av kremen rundt hele kaken, hele kaken skal være dekket med krem og sett kaken i kjøleskapet.
Legg så toffifee rundt kaken, og ha over sjokolade ganachen til det renner ned på sidene mellom toffifee’ene. Du må muligens gjøre dette to ganger, da kremen kan synes igjennom ganachen.
Sett så kaken i kjøleskapet helst natten over.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat