Idag ble det tex mex marinerte scampi med agurk og avokado salat til middag, raskt, enkelt og velsmakende. Jeg var usikker på om jeg skulle marinere scampiene i tex mex krydder, men til slutt bestemte jeg meg for å bare gjøre det, og det funket for meg ihvertfall! Og passet også utmerket bra til salaten, det eneste som manglet var kanskje noen tortillalefser(?).
Ingredienser
Tex mex marinade:
2 ss soyasaus
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts chipotle pulver
1 ts koriander malt
2 ts spisskummen malt
2 ts røkt paprikapulver
Limesaft
Agurk og avokado salat:
1/2 agurk
1 avokado
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 hvitløksfedd
1 bunt finhakket koriander
Limesaft
1 ts olivenolje extra virgin
18 rå sqampi med skall
Slik gjør du:
Begynn med å rense scampiene, fjern skallet, men behold halen på. Skyll godt, og fjern endetarmen, sjekk ekstra godt. Skjær langs ryggen for å fjerne endetarmen. Og fjern også senen som går på langs på andre siden også. Legg scampiene på en tallerken med papir, og sett til side.
Ha så soyasaus i en skål, ha i krydderet og bland sammen, det skal være ganske tykt først, men da tilsetter du limesaft og rører ut, så finhakker du hvitløken å rører i marinaden. Dekk så skålen med plastfolie å sett til side sålenge.
Skjær så agurken på langs og derretter i små biter. Finhakk så chili og hvitløk å ha i sammen med agurken. Skjær så avokadoen i terninger, finhakk koriander å ha i sammen med limesaft og olivenolje. Bland alt godt sammen, og smak til med mer lime, og evt. salt og pepper.
Pensle så scampiene på begge sider med marinaden, å legg på en annen tallerken. Finn så frem en grillpanne, og sett på høy varme, uten å ha i noe olje. Når pannen er varm legger du i scampiene å steker de til de er gjennomstekt og halen er rød. Snu scampiene ofte så krydderet ikke svir seg.
Kommentarer
Legg inn en kommentar