Gå til hovedinnhold

Tex mex marinerte scampi med agurk og avokado salat

 

Idag ble det tex mex marinerte scampi med agurk og avokado salat til middag, raskt, enkelt og velsmakende. Jeg var usikker på om jeg skulle marinere scampiene i tex mex krydder, men til slutt bestemte jeg meg for å bare gjøre det, og det funket for meg ihvertfall! Og passet også utmerket bra til salaten, det eneste som manglet var kanskje noen tortillalefser(?).

Ingredienser

Tex mex marinade:
2 ss soyasaus
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts chipotle pulver
1 ts koriander malt
2 ts spisskummen malt
2 ts røkt paprikapulver
Limesaft

Agurk og avokado salat:
1/2 agurk
1 avokado
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 hvitløksfedd
1 bunt finhakket koriander
Limesaft
1 ts olivenolje extra virgin

18 rå sqampi med skall


Slik gjør du:

Begynn med å rense scampiene, fjern skallet, men behold halen på. Skyll godt, og fjern endetarmen, sjekk ekstra godt. Skjær langs ryggen for å fjerne endetarmen. Og fjern også senen som går på langs på andre siden også. Legg scampiene på en tallerken med papir, og sett til side.


Ha så soyasaus i en skål, ha i krydderet og bland sammen, det skal være ganske tykt først, men da tilsetter du limesaft og rører ut, så finhakker du hvitløken å rører i marinaden. Dekk så skålen med plastfolie å sett til side sålenge.


Skjær så agurken på langs og derretter i små biter. Finhakk så chili og hvitløk å ha i sammen med agurken. Skjær så avokadoen i terninger, finhakk koriander å ha i sammen med limesaft og olivenolje. Bland alt godt sammen, og smak til med mer lime, og evt. salt og pepper.


Pensle så scampiene på begge sider med marinaden, å legg på en annen tallerken. Finn så frem en grillpanne, og sett på høy varme, uten å ha i noe olje. Når pannen er varm legger du i scampiene å steker de til de er gjennomstekt og halen er rød. Snu scampiene ofte så krydderet ikke svir seg.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat