Travle dager med julebakst, og forberedelser gjør at det ikke er tid til å lage mat som tar times vis. Jeg pleide som oftest å lage risotto på sånne dager som dette, men jeg ble ganske lei av det. Jeg er veldig glad i asiatiske smaker, så når jeg har dårlig tid, så pleier jeg å lage det jeg kaller soyaris og grønnsaker. Dette er noe jeg faktisk liker å spise, og kan lage til kvelds eller frokost også om jeg ikke vil ha brødskiver. Dette passer også godt som tilbehør til kylling eller fisk, f.eks.
Ingredienser
Du trenger:2 dl ris
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1 gulrot
1/4 squash
2 vårløk
1 bunt frisk koriander
1 bunt frisk bladpersille
1 bunt frisk koriander
3 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ts oystersauce
3 ss ananasjuice
1/2 lime
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å koke vannet til risen, og kok risen. Den skal være al dente.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili og ha i en skål.
Riv så gulroten på rivjernet og ha i en skål for seg selv.
Skjær så vårløken på skrått og squashen i terninger å ha i en skål.
Finhakk så frisk koriander, dill og bladpersille.
Ha olje i en varm panne å ha i hvitløk, sjalottløk og chili, og la det frese på middels høy varme til løken er blank.
Skru så ned varmen til middels varme.
Ha så i soyasaus, sesamolje og oystersauce, og bland det sammen.
Ha i gulrøttene og skvis over limesaft, og ha i ananasjuice. La det putre litt.
Når risen er ferdig kokt, har du den i pannen, sammen med squashen og vårløken. Bland så godt sammen og la det frese litt. Smak så til med salt og pepper og evt. mer limesaft.
Kommentarer
Legg inn en kommentar