Gå til hovedinnhold

Soyaris og grønnsaker

 

Travle dager med julebakst, og forberedelser gjør at det ikke er tid til å lage mat som tar times vis. Jeg pleide som oftest å lage risotto på sånne dager som dette, men jeg ble ganske lei av det. Jeg er veldig glad i asiatiske smaker, så når jeg har dårlig tid, så pleier jeg å lage det jeg kaller soyaris og grønnsaker. Dette er noe jeg faktisk liker å spise, og kan lage til kvelds eller frokost også om jeg ikke vil ha brødskiver. Dette passer også godt som tilbehør til kylling eller fisk, f.eks.


Ingredienser

Du trenger:
2 dl ris
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1 gulrot
1/4 squash
2 vårløk
1 bunt frisk koriander
1 bunt frisk bladpersille
1 bunt frisk koriander
3 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ts oystersauce
3 ss ananasjuice
1/2 lime
Salt og pepper


Slik gjør du:

Begynn med å koke vannet til risen, og kok risen. Den skal være al dente.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili og ha i en skål.
Riv så gulroten på rivjernet og ha i en skål for seg selv.
Skjær så vårløken på skrått og squashen i terninger å ha i en skål.
Finhakk så frisk koriander, dill og bladpersille.


Ha olje i en varm panne å ha i hvitløk, sjalottløk og chili, og la det frese på middels høy varme til løken er blank.
Skru så ned varmen til middels varme.
Ha så i soyasaus, sesamolje og oystersauce, og bland det sammen.
Ha i gulrøttene og skvis over limesaft, og ha i ananasjuice. La det putre litt.
Når risen er ferdig kokt, har du den i pannen, sammen med squashen og vårløken. Bland så godt sammen og la det frese litt. Smak så til med salt og pepper og evt. mer limesaft.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat