Gå til hovedinnhold

Snømenn

 

Julebaksten fortsetter med en til oppskrift jeg har funnet på, inspirert av kakemenn, snømenn. Snømennene er laget av mandelmel og hvit sjokolade, og inneholder ikke hvetemel, men potetmel. Jeg fikk en følelse av at kjeksene blir sprøere hvis jeg bruker potetmel, så da brukte jeg det i snømennene også.
Snømennene er pyntet med hvit sjokolade og sukkerpasta farget med konditorfarge.

Ingredienser

Du trenger:
50g smør
75ml kremfløte
100g hvit sjokolade
200g mandelmel
1 eggehvite
50g melis
250g potetmel
1 ts natron

Du trenger også:
200-300g hvit sjokolade
Sukkerpasta eller marsipan
Rød, oransje, grønn og svart konditorfarge


Slik gjør du:

Begynn med å smelte smøret.
Varm så opp fløten og finhakk den hvite sjokoladen. Ha så den hvite sjokoladen i den varme fløten og vent et par minutter, før du begynner å røre. Rør så sammen til du har en hvit sjokolade ganache, og avkjøl.
Bland så litt av mandelmelet, ca 100g i smøret, og rør inn eggehviten.
Hell så den hvite sjokoladen inn i en tynn stråle under omrøring.
Ha så i resten av mandlene og bland sammen potetmel og natron i en skål og sikt inn i 3-4 omganger.
Ha så deigen over i en skål, og dekk med plastfolie å sett i kjøleskapet i 2-3 timer eller natten over.


Sett stekeovnen på 150°C varmluft.
Det kan være litt vanskelig å få deigen ut av skålen, men det er bare til i løsne den med en spiseskje eller kniv, bruk evt. en palettkniv om du har det. Deigen blir også vanskeligere å jobbe med når den blir for varm, så jeg anbefaler at du deler den i to og setter den andre halvparten tilbake i kjøleskapet.
Strø så godt med potetmel på et bakepapir og kjevle ut deigen mellom to bakepapir, ca 1/2 cm tykkelse, stikk ut snømenn og legg på stekebrettet med bakepapir, det er viktig at de ikke er for nærmt hverandre. Jeg stekte kun 6 stk på hvert brett.
Snømennene stekes i 6-8 minutter, og avkjøles på rist.


Lag så sukkerpasta eller bruk ferdig, og farg sukkerpastaen oransje til gulrot nesen, svart til hatten, øyne, nese og munn, rød til polkagrisen og hatten, grønn til skjerfet og hatten og hvitt til polkagrisen. Lag figurer med sukkerpastaen som på bildet. Sett kaldt.


Smelt så den hvite sjokoladen og avkjøl noe.
Smør sjokolade på snømennene og ha på sukkerpastaen som på bildet.
Legg snømennene på tallerkenener med plastfolie og sett i fryseren til sjokoladen har stivnet. Fortsett slik til alle snømennene er ferdige. Hvis skjefet skulle knekke av kan du lime det på igjen med den hvite sjokoladen, ved å dyppe de knekte delene i sjokoladen og presse de mot hverandre på tallerkenen med plastfolie, smøre sjokoladen på snømennene, og ha på sukkerpastaen som vanlig.
Legg de ferdige snømennene i en boks og sett i kjøleskapet.
Snømennene står seg best i en lukket boks i kjøleskapet.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat