Gå til hovedinnhold

Ørret med ovnsbakte nypoteter og sour cream union dressing

 

Poteter må til, nå var det faktisk utrolig lenge siden jeg har spist poteter, så lenge siden sist at jeg ikke kan huske det. Så da var det på tide å spise poteter igjen. Jeg hadde noen nypoteter som jeg skjærte i båter og bakte i ovnen med dill og bladpersille. Jeg spiste jo ikke bare poteter til middag, vedsiden av hadde jeg ørretfilet og en sour cream union dressing. Raskt, godt og enkelt måltid.


Ingredienser

Poteter:
700g nypoteter
1 ss olje
1 bunt dill
1 bunt bladpersille
Salt og pepper

Sour cream union dressing:
1 håndfull gressløk
1 liten bunt dill
2 ts løkpulver
3 generøse ts creme fraiche
Salt

2 ørretfileter
Salt
Olje til steking


Slik gjør du:

Begynn med å skrelle potetene, å skjær de i båter, jeg bare skjærte de i skiver.
Ha potetene i en brødpose, ha over olje, salt og pepper å beveg på posen så potet båtene blir dekket med olje, salt og pepper pepper.
Ha så potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og fordel de rundt.
Finhakk så dill og bladpersille å strø over potetene.
Sett så potetene midt i ovnen på 180°C varmluft i 20-25 minutter.Skjær så gressløk, finhakk dill og ha i en skål, ha i salt og løkpulver, og så har du i creme fraiche, rør godt og smak til med salt.Stek så ørretfiletene i en varm panne med olje.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat