Poteter må til, nå var det faktisk utrolig lenge siden jeg har spist poteter, så lenge siden sist at jeg ikke kan huske det. Så da var det på tide å spise poteter igjen. Jeg hadde noen nypoteter som jeg skjærte i båter og bakte i ovnen med dill og bladpersille. Jeg spiste jo ikke bare poteter til middag, vedsiden av hadde jeg ørretfilet og en sour cream union dressing. Raskt, godt og enkelt måltid.
Ingredienser
Poteter:
700g nypoteter
1 ss olje
1 bunt dill
1 bunt bladpersille
Salt og pepper
Sour cream union dressing:
1 håndfull gressløk
1 liten bunt dill
2 ts løkpulver
3 generøse ts creme fraiche
Salt
2 ørretfileter
Salt
Olje til steking
Slik gjør du:
Begynn med å skrelle potetene, å skjær de i båter, jeg bare skjærte de i skiver.
Ha potetene i en brødpose, ha over olje, salt og pepper å beveg på posen så potet båtene blir dekket med olje, salt og pepper pepper.
Ha så potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og fordel de rundt.
Finhakk så dill og bladpersille å strø over potetene.
Sett så potetene midt i ovnen på 180°C varmluft i 20-25 minutter.
Skjær så gressløk, finhakk dill og ha i en skål, ha i salt og løkpulver, og så har du i creme fraiche, rør godt og smak til med salt.
Stek så ørretfiletene i en varm panne med olje.
Kommentarer
Legg inn en kommentar