Gå til hovedinnhold

Minipizza med pesto saus, mozarella og tomat

 

Idag hadde jeg lyst på pesto, samtidig som jeg hadde lyst på pizza. Så da ble det jo ikke værre enn å lage pizza med pesto saus istedenfor pizzasaus. Det er to ting som hører til pesto, og det er tomat og mozarella, det blir ikke fullkomment uten det. Pesto sausen er lagd med samme ingredienser som til pesto, bare at den er litt tynnere enn vanlig pesto.
I pizzadeigen har jeg hatt i hvitløk, oregano og basilikum for å få litt smak i bunnen også. Tidligere når jeg har lagd pizza har jeg hatt tørket oregano i deigen, det funket faktisk også, men jeg ville heller prøve med fersk denne gangen, så da hev jeg også oppi litt hvitløk og basilikum i samme slengen. Du velger selv om du vil lage en stor pizza eller 4 små, jeg gikk for 4 små idag.

Ingredienser

Pizzadeig:
1,5 dl vann
1/2 pose tørrgjær
1 ss sukker
250g pizzamel
1 klype salt
1/2 ts bakepulver
1 bunt finhakket basilikum
1 bunt finhakket oregano
1 grovhakket hvitløksfedd
1 ss olivenolje

Grønn pesto saus:
75 ml olivenolje
25g pinjekjerner
3/4 potte basilikum
50g parmesan
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
Sitronsaft

1 mozarella (250g)
2 klasetomater


Slik gjør du:

Begynn med deigen. Varm opp vannet i en kjele til det blir lunkent. Hell vannet i et målebeger å rør inn sukker og gjær til gjæren har løst seg opp opp, dekk målebegeret med et lite asjett og vent til det har dannet seg et skumlag på toppen, ca 10 minutter.
Ha pizzamel, salt og bakepulver i en bolle, finhakk hvitløk, basilikum og oregano, og ha i bollen. Ha i olivenolje og gjærblandingen, bland sammen og elt til du får en deig.
Dekk så bollen med plastfolie å sett til side, og hev deigen til dobbel størrelse.Lag så pesto sausen, rist først pinjekjernene midt i ovnen på 150°C i 8 minutter, og avkjøl.
Ha olivenolje, basilikum, hvitløk, parmesan og pinjekjerner i blenderen og kjør glatt. Ha pesto sausen over i en skål, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.


Skjær så klase tomatene og mozarella i terninger, og ha i skåler hver for seg.


Finn frem et stekebrett, ha på bakepapir og dryss semulegryn over brettet.
Begynn med å dele deigen i 4 emner, og form runde former direkte på brettet med semulegryn, brett så inn kantene rundt, og klem ned. Mine er ganske tykke, så om du vil ha tynnere bunn kan du kjevle ut deigen tynnere.
Ha på pesto sausen, tomat og mozarella og stek i ovnen på 220°C i ca. 20 minutter. De første 15 minuttene på over og undervarme, og de siste 5 minuttene på varmluft.

La minipizzaene hvile på brettet i noen minutter før servering, og server med resten av pesto sausen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat