Gå til hovedinnhold

Kyllingspyd med cashew saus, alfalfa salat og ris

 

Kyllingspyd er alltid godt, jeg har tidligere laget kyllingspyd med sataysaus, så idag bestemte jeg meg for å lage en saus med cashew nøtter istedenfor peanøtter. Curry paste’n har jeg også laget selv, da jeg nesten var nødt til det etter å ha kjøpt meg morter.
Jeg hadde også noen alfalfa spirer i kjøleskapet, så da ble det en salat med alfalfa, agurk, gulrot og vårløk, med en vinegrette laget av soyasaus, sesamolje, riseddik, lime og honning.
Det smakte utrolig godt, men det var også utrolig mettende, så jeg kunne faktisk ha droppet risen.

Ingredienser

Curry paste:
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
6g ingefær
6g galangal
2 bunter frisk koriander

Kyllingmarinade:
1 ts av curry paste’n
Salt og pepper

Salat:
1 håndfull sesamfrø
2 håndfuller alfalfa spirer
1 gulrot
1 vårløk
1/2 agurk
Vinegrette:
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss riseddik
1 ts honning
1/2 lime

Cashew saus:
1-2 ts kokosolje
Resten av curry paste’n
1 boks kokoskrem (250 ml)
30g cashew nøtter
1 ss soyasaus
Limesaft
Salt og pepper


Slik gjør du:

Begynn med å lage curry paste’n, mos alt i en morter, og sett til side.


Skjær så kyllingfileten i terninger, og ha i 1 ts av curry paste’n, salt og pepper, og bland sammen. Dekk så skålen med plastfolie å sett til side.


Lag så salaten. Rist sesamfrøene midt i ovnen på 150°C varmluft i 8 minutter.
Skyll så alfalfa spirene godt, og tørk de godt.
Skjær gulroten i skiver med et mandolinjern, og deretter i tynne staver.
Skjær så vårløken på skrått.
Skjær så agurken på langs, deretter i to, og i mindre biter.
Lag så vinegretten, ha soya, sesamolje, riseddik, lime og honning i en kopp, og rør inn honningen. Hell så vinegretten over salaten, dryss over sesamfrø og bland sammen. Dekk så skålen med plastfolie å sett i kjøleskapet til den skal serveres.


Lag så cashew sausen, kjør cashew nøttene glatt i foodprosessoren, ha kokosolje i en kjele, og ha i curry paste’n, la det frese litt på middels varme, og ha i soyasaus og kokoskrem, rør inn og la det putre litt.
Ha så i cashew, og rør inn. Smak så til med lime, salt og pepper. Ha så på lokk og sett sausen til side.


Kok så opp vannet til risen, og kok risen.
Tre så kyllingen inn på grillspydet, og legg grillspydene over en ildfast form.
Stek så kyllingspydene midt i ovnen på 200°C varmluft i 15-20 minutter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat