Kyllingspyd er alltid godt, jeg har tidligere laget kyllingspyd med sataysaus, så idag bestemte jeg meg for å lage en saus med cashew nøtter istedenfor peanøtter. Curry paste’n har jeg også laget selv, da jeg nesten var nødt til det etter å ha kjøpt meg morter.
Jeg hadde også noen alfalfa spirer i kjøleskapet, så da ble det en salat med alfalfa, agurk, gulrot og vårløk, med en vinegrette laget av soyasaus, sesamolje, riseddik, lime og honning.
Det smakte utrolig godt, men det var også utrolig mettende, så jeg kunne faktisk ha droppet risen.
Ingredienser
Curry paste:
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
6g ingefær
6g galangal
2 bunter frisk koriander
Kyllingmarinade:
1 ts av curry paste’n
Salt og pepper
Salat:
1 håndfull sesamfrø
2 håndfuller alfalfa spirer
1 gulrot
1 vårløk
1/2 agurk
Vinegrette:
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss riseddik
1 ts honning
1/2 lime
Cashew saus:
1-2 ts kokosolje
Resten av curry paste’n
1 boks kokoskrem (250 ml)
30g cashew nøtter
1 ss soyasaus
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage curry paste’n, mos alt i en morter, og sett til side.
Skjær så kyllingfileten i terninger, og ha i 1 ts av curry paste’n, salt og pepper, og bland sammen. Dekk så skålen med plastfolie å sett til side.
Lag så salaten. Rist sesamfrøene midt i ovnen på 150°C varmluft i 8 minutter.
Skyll så alfalfa spirene godt, og tørk de godt.
Skjær gulroten i skiver med et mandolinjern, og deretter i tynne staver.
Skjær så vårløken på skrått.
Skjær så agurken på langs, deretter i to, og i mindre biter.
Lag så vinegretten, ha soya, sesamolje, riseddik, lime og honning i en kopp, og rør inn honningen. Hell så vinegretten over salaten, dryss over sesamfrø og bland sammen. Dekk så skålen med plastfolie å sett i kjøleskapet til den skal serveres.
Lag så cashew sausen, kjør cashew nøttene glatt i foodprosessoren, ha kokosolje i en kjele, og ha i curry paste’n, la det frese litt på middels varme, og ha i soyasaus og kokoskrem, rør inn og la det putre litt.
Ha så i cashew, og rør inn. Smak så til med lime, salt og pepper. Ha så på lokk og sett sausen til side.
Kok så opp vannet til risen, og kok risen.
Tre så kyllingen inn på grillspydet, og legg grillspydene over en ildfast form.
Stek så kyllingspydene midt i ovnen på 200°C varmluft i 15-20 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar