Jeg er utrolig glad i fajitas, taco og tortillalefser, og liker å lage det. Jeg har lagd tortillalefser så mange ganger at jeg ikke har tellingen på det, og det er like gøy hver gang å eksperimentere med smaker, så idag ble det chili tortillalefser. Vanligvis lager jeg tortillalefser med hvitløk og koriander, så jeg tenkte at jeg skulle prøve noe annet idag. Lefsene har litt hete når du spiser de, så du kjenner at chilien er der.
Ingredienser
Chili tortillalefser:
1 liten chili
1 ss rapsolje
2 dl vann
350g hvetemel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
Guacamole:
1 avokado
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 bunt frisk koriander
Salt og pepper
Limesaft
Marinade:
1 hvitløksfedd
1 ss soyasaus
1 ts koriander malt
2 ts spisskummen
1 ts chipotle pulver
1/2 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts røkt paprikapulver
Limesaft
1-2 ss nøytral olje
Annet:
1 kyllinglår
2 klase tomater
1 liten spisspaprika
1/2 gul paprika
1 rødløk
50ml vann
Olje til steking
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med tortillalefsene, ha finhakket chili, vann og olje i en blender og kjør glatt.
Bland så alt det tørre i en bolle, å hell i væsken, bland sammen og elt til du får en jevn og smidig deig som slipper bollen lett. Dekk så bollen med plastfolie å sett til side i en halv time til 1 time.
Lag så guacamole’en, ha avokado i en skål og skvis over limesaft, finhakk chili, hvitløk og koriander å ha i skålen sammen med avokadoen. Bruk så en stavmikser til å kjøre glatt. Smak til med salt og pepper og evt. litt mer limesaft. Dekk så skålen med plastfolie å sett i kjøleskapet.
Fjern så skinnet av kyllinglåret, og få kjøttet av beinet, og skjær kyllinglåret i biter.
Finhakk så hvitløk, å ha i en skål med soyasaus, ha i krydderet, og derretter olje og limesaft, marinaden skal være litt tykk.
Ha så kyllingen i marinaden, og bland godt sammen, dekk så skålen med plastfolie å sett i kjøleskapet.
Ha først litt mel på brettet, og rull deigen i melet, del så deigen i 8 emner, og kjevle it så tynne lefser som du klarer. Ha godt med mel på brettet, når du kjevler de ut. Stek tortillalefsene til de har fått lysebrune prikker, og snu når de begynner å blåse seg opp.
Legg de ferdige lefsene på en tallerken med aluminiumsfolie, når alle er ferdige må du pakke de godt inn i aluminiumsfolien til de skal serveres.
Skjær så klase tomatene i terninger, og ha i en skål for seg selv.
Skjær så paprika og rødløk i strimler og ha i en skål sammen.
Ha så litt olje i en panne, å stek kyllingen på høy varme, ha så i tomatene, og la de slippe litt væske, ha så i resten av grønnsakene og vann, la det putre på middels varme til grønnsakene begynner å bli møre, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Kommentarer
Legg inn en kommentar