Jeg er utrolig glad i blomkål, og blomkålsuppe det er alltid godt på kalde og snøfylte dager som dette her. Dette er en blomkålsuppe med vårløk og gulrot som garnityr. I tillegg har jeg laget min egen grønnsaksbuljong, du velger selv om du også vil lage den eller bruke ferdig.
Ingredienser
Grønnsaksbuljong:
2 gulrøtter
2 vårløk
4 stangselleri
2 sjalottløk
2 hvitløksfedd
8 dl vann
2 ss olivenolje
2 laurbærblad
Salt
Blomkålsuppe:
1 1/2 blomkål (1/2 blomkål til garnityr)
6 dl geitemelk
4 dl buljong
2 dl vann
3 ss creme fraiche
2 vårløk (1 til garnityr)
1 gulrot (til garnityr)
Salt og hvit pepper
Sitronsaft
2 bunter bladpersille
1 bunt dill
Slik gjør du:
Begynn med å lage buljongen, skjær alle grønnsakene i små biter og riv gulroten.
Ha så olivenolje i en kjele og fres grønnsakene til løken er blank. Ha så i vannet og laurbærbladene og la det trekke under lokket på middels varme i minst en time, fyll på mer vann etterhvert, og smak til med salt underveis. Ta så ut laurbærbladene og kjør buljongen glatt med stavmikser og avkjøl. Du vil ha litt buljong til overs, denne kan du helle i isbitposer og fryse.
Plukk så ut like store blomkål buketter, og skjær sjalottløken og vårløken.
Ha alt i kjelen og ha i buljongen, geitemelk, vann, salt og hvit pepper.
Kok opp til blomkålen er mør.
Mens du venter kan du forberede garnityret. Plukk så ut små buketter av blomkål, skjær gulrot i terninger og skjær vårløken på skrått.
Finhakk så frisk bladpersille og dill.
Ha så olje i en panne på middels høy varme, og ha i gulrøttene først, la de frese litt og ha i blomkål og evt. litt mer olivenolje, og la det frese videre til gulrøttene og blomkålen begynner å bli møre.
Ha så i vårløken sammen med dill halvparten av bladpersillen, ha så i salt og pepper og litt sitronsaft. Sett så garnityret til side å ha på lokk.
Når blomkålen i suppen er mør, har du i creme fraiche og kjører suppen helt glatt med en stavmikser, ha så i resten av bladpersillen, og smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper.
Riv over litt geitost eller parmesan før servering. Har du mer suppe til overs kan du varme den opp igjen og kjøre den med stavmikseren så den får en kremet og luftig konsistens igjen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar