Gå til hovedinnhold

Kremet blomkålsuppe med gulrot og vårløk

 

Jeg er utrolig glad i blomkål, og blomkålsuppe det er alltid godt på kalde og snøfylte dager som dette her. Dette er en blomkålsuppe med vårløk og gulrot som garnityr. I tillegg har jeg laget min egen grønnsaksbuljong, du velger selv om du også vil lage den eller bruke ferdig.

Ingredienser

Grønnsaksbuljong:
2 gulrøtter
2 vårløk
4 stangselleri
2 sjalottløk
2 hvitløksfedd
8 dl vann
2 ss olivenolje
2 laurbærblad
Salt

Blomkålsuppe:
1 1/2 blomkål (1/2 blomkål til garnityr)
6 dl geitemelk
4 dl buljong
2 dl vann
3 ss creme fraiche
2 vårløk (1 til garnityr)
1 gulrot (til garnityr)
Salt og hvit pepper
Sitronsaft
2 bunter bladpersille
1 bunt dill


Slik gjør du:

Begynn med å lage buljongen, skjær alle grønnsakene i små biter og riv gulroten.
Ha så olivenolje i en kjele og fres grønnsakene til løken er blank. Ha så i vannet og laurbærbladene og la det trekke under lokket på middels varme i minst en time, fyll på mer vann etterhvert, og smak til med salt underveis. Ta så ut laurbærbladene og kjør buljongen glatt med stavmikser og avkjøl. Du vil ha litt buljong til overs, denne kan du helle i isbitposer og fryse.


Plukk så ut like store blomkål buketter, og skjær sjalottløken og vårløken.
Ha alt i kjelen og ha i buljongen, geitemelk, vann, salt og hvit pepper.
Kok opp til blomkålen er mør.


Mens du venter kan du forberede garnityret. Plukk så ut små buketter av blomkål, skjær gulrot i terninger og skjær vårløken på skrått.
Finhakk så frisk bladpersille og dill.
Ha så olje i en panne på middels høy varme, og ha i gulrøttene først, la de frese litt og ha i blomkål og evt. litt mer olivenolje, og la det frese videre til gulrøttene og blomkålen begynner å bli møre.
Ha så i vårløken sammen med dill halvparten av bladpersillen, ha så i salt og pepper og litt sitronsaft. Sett så garnityret til side å ha på lokk.


Når blomkålen i suppen er mør, har du i creme fraiche og kjører suppen helt glatt med en stavmikser, ha så i resten av bladpersillen, og smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper.
Riv over litt geitost eller parmesan før servering. Har du mer suppe til overs kan du varme den opp igjen og kjøre den med stavmikseren så den får en kremet og luftig konsistens igjen.




Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat