Gå til hovedinnhold

Gulrotkake

 

Gulrotkake er faktisk en kake jeg lagde veldig ofte før, men ikke har lagd på en stund. Så siden det var så lenge siden sist, så satte jeg i gang med gulrotkaken. Jeg var litt usikker på hva jeg skulle gjøre med kaken først, men kom til slutt frem til at den må deles i to, og at jeg skulle lage en form for topping. Tidligere når jeg har lagd gulrotkake har jeg bare hatt rå revet gulrot over, og det ville jeg ikke denne gangen, fordi jeg ville prøve å gjøre noe med gulroten, så jeg tørket først revet gulrot i et papir, og blandet sammen med brunt sukker og kanel. Så satt jeg det i ovnen på 100°C varmluft i 1 time.

Ingredienser

Gulrotkake:
100g smør
4 gulrøtter
275g hvetemel
1 ts kardemomme
2 ts kanel
En klype nellik
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts natron
4 egg
3 dl sukker

Dynk til kaken (sukkerlake):
1 dl vann
2 ss sukker
Sitronsaft

Philadelphia krem:
50g romtemperert smør
2 pk. philadelphia (400g)
2 ts creme fraiche
3 ss melis
1 ts vaniljesukker

Gulrot topping:
1/2 revet gulrot
1 ss brunt sukker
1/2 ts kanel


Slik gjør du:

Begynn med å smelte smøret og avkjøl, rens og riv gulrøttene, og hell det avkjølte smøret i gulrøttene og bland sammen.
Bland så alt det tørre i en liten skål så du har det klart.
Sett stekeovnen på 200°C.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis, og vend inn gulrøttene, sikt så inn melet, og vend inn forsiktig.
Hell kakerøren over i en smurt form, og stek midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken.Riv gulroten, og tørk den i et papir.
Ha så gulrot i en skål med kanel, og brunt sukker.
Når alt er godt blandet sammen har du det på et brett med bakepapir, fordel så gulrot toppingen rundt så det ikke er en stor klump midt på stekebrettet, så setter du det midt i ovnen på 100°C varmluft i 1 time.
Det er viktig at du løsner gulrot toppingen fra brettet kort tid etter at du har tatt den ut av ovnen, og legger den over på et nytt bakepapir, fordel rundt, og knekk eventuelle store biter og avkjøl.


Ha vann og sukker i en kjele og kok opp til sukkeret har løst seg opp. Smak så til med sitronsaft avhengig av hvor søt du vil ha dynken. Jeg hadde vel en 4-5 dråper i min. Ha sukkerlaken i en kopp eller et målebeger og avkjøl. Du kan sette den i kjøleskapet eller fryseren så den avkjøles raskere.


Bland sammen myknet smør, philadelphia og creme fraiche med en håndmikser, ha i vaniljesukker og smak til med melis avhengig av hvor søt du vil ha den, jeg hadde i 3 spiseskjeer. Dekk så bollen med plastfolie å sett i kjøleskapet til du skal ha den på kaken.


Når kaken er helt avkjølt kan du dele den i to, legg den øverste delen i formen, og dynk den med halvparten av sukkerlaken, ha et lag med halvparten av kremen over, og legg så over den nederste delen av bunnen, og dynk den også med resten av sukkerlaken. Ha så på resten av kremen.
Dryss så over gulrot drysset du lagde, og sett kaken i kjøleskapet i 2-3 timer.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat