Vårruller er noe jeg lenge har hatt lyst til å lage, men har ikke villet kjøpe filodeig fra butikken da jeg er meget spesiell, og vil lage alt selv. Så jeg satte igang for sikkert tredje gang, og jammen meg så var jeg storfornøyd med resultatet, vårrullene kunne sikkert ha sett bedre dager, men de sier jo at øvelse gjør mester, så jeg bare trenger litt mer praksisering. Vårrullene må jo også ha en saus, så da lagde jeg en sweet chili ingefær saus, som passet utmerket godt til vårrullene.
Ingredienser
Filodeig:
100g hvetemel
1 ss maizena
En klype salt
En klype sukker
1 ts tupp bakepulver
50 ml vann
1/2 ss riseddik
1 ss nøytral olje
Sweet chili ingefær saus:
2g ingefær
1 liten rød chili
1 dl ananasjuice
1 ss soyasaus
1 ss honning
1 ts riseddik
1-2 ss maizena brun jevner
Salt
Limesaft
Annet:
1 gulrot
1/4 spisskål
1 vårløk
Salt og pepper
Limesaft
Slik gjør du:
Begynn med å lage filodeigen. Finn frem en bolle og et målebeger. Bland det tørre i bollen, og vann, riseddik og olje i målebegeret.
Bland så alt sammen til du får en fast, jevn og fin deig. Dekk så bollen med plast og la deigen hvile på kjøkkenbenken.
Kjør så ingefær, chili, riseddik, ananasjuice, soyasaus og riseddik glatt i en blender.
Hell så sausen over i en kjele og kok opp. Når sausen begynner å fosskoke skrur du ned varmen fra høy til middels.
Jevn så sausen med maizena, og smak til med salt og limesaft. Sett så sausen til side og avkjøl, da den skal serveres kald.
Skjær så det grønneste på vårløken i lange strimler, og stilken på skrå.
Skjær så kål i så tynne strimler som du klarer.
Riv så gulroten på det groveste på rivjernet. Ha alt i samme skål, ha i salt og pepper, og noen dråper limesaft, og bland alt sammen.
Finn så frem et brett, og ha godt med maizena på brettet, del så deigen i to emner, og kjevle ut så rund som mulig, og så tynn at du kan se igjennom deigen når du løfter den opp.
Del så den utkjevlede i 8 emner, og dra litt i alle for å utvide deigen litt mer før du har på fyllet.
Legg så fyllet på filodeigen, brett inn kantene, og rull. Legg vårrullene med skjøten ned.
Begynn så å fritere vårrullene, ha olje i en kjele på middels høy varme, og vent til oljen er varm før du har i vårrullene. De skal være gylne når de er ferdige. Legg så de ferdige vårrullene på et papir så fettet får rent av litt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar