Gå til hovedinnhold

Brune pinner

 

Brune pinner er også en favoritt for meg når det kommer til julekaker. Jeg husker da vi lagde det på barneskolen, og jeg ble helt vill etter det.
Jeg husker også tilbake til da jeg var en 15-16 år gammel og jeg lagde brune pinner litt før jul, så spiste jeg opp alle samme dag.
Jeg har også en oppskrift skrevet ned i boken min, men har nå i ettertid valgt å gjøre noen endringer som å bruke både sukker og brunt sukker, og et bitte lite hint av nellik.
I år bestemte jeg meg for å prøve noe jeg ikke har gjort før, nemlig å lage brune pinner som faktisk ser ut som pinner. Det funket faktisk, men det ble veldig sent igår kveld da jeg holdt på å lage de, så jeg innså til slutt at hvis jeg skal fortsette sånn så skal jeg stå her til imorgen tidlig, så jeg delte resten av deigen og lagde noen klassiske brune pinner også.


Ingredienser

Du trenger:
400g smør
300g sukker
100g brunt sukker
2 eggeplommer
2 ss lys sirup
1 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 bitte liten klype nellik
600g hvetemel

Du trenger også:
1 egg + eggehvitene til pensling
Knuste mandler og perlesukker


Slik gjør du:

Vei opp smør og ha i en skål, la det stå til det er romtemperert.
Bland så sammen sukker og brunt sukker i en skål, og ha i smøret, hakk så smøret i biter i sukkeret, og begynn å blande sammen med hendene til det begynner å ligne på en deig.
Bland så sammen alt det tørre i en skål, og skill eggeplommene fra eggehvitene.
Ha så eggeplommer og sirup i skålen med deigen, og bland inn det tørre. Dette kan være litt krevende, men jeg endte opp med å ta ut deigen og forme den på et bakepapir.


Knus så mandler og ha i en dyp tallerken sammen med perlesukker.
Ta så et egg til og pisk sammen med eggehvitene.
Sett så stekeovnen på 175°C
Lag så små kuler, og trill de ut på brettet så de blir lange og tynne, og ligner noe lunde på pinner (se bilde).
Pensle så pinnene med egg, og dypp de nedi perlesukkeret og mandlene. De kan knekke, men da kan du enkelt lime de sammen igjen på brettet. Avkjøles på rist.
Hvis du vil lage klassiske brune pinner deler du bare deigen i 12 emner, triller ut pølser, og trykker ned og former på brettet, pensler med egg, og drysser over perlesukker og knuste mandler, så skal de skjæres og avkjøles på rist.
Pinnene stekes midt i ovnen i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen.
Og de klassiske brune pinnene stekes også midt i ovnen, men i 10 minutter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat