Gå til hovedinnhold

Basilikum tortellini med kantareller og blomkål

 

Idag ble det pasta til middag, jeg fikk en ide at jeg skulle lage tortellini med kantareller og blomkål. Jeg har også tenkt på at jeg ville prøve å lage pastadeig med basilikum en stund, så da passet jo det helt utmerket idag. Sausen er med kremfløte, geitemelk, kantareller, blomkål og basilikum. Dette var noe nytt for meg, og jeg synes det smakte godt, ihvertfall sausen.

Ingredienser

Pasta deig:
3 bunter basilikum
1 egg
1 ss olivenolje
En klype salt
100g pizzamel

Fyll:
7-8 kantareller
3 blomkål bunter
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
30g parmesan
3-4 bunter basilikum
Sitronsaft
Salt og pepper

Saus:
Olivenolje til steking
11-12 kantareller
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1-2 bunter basilikum
2 dl geitemelk
1 dl kremfløte
1 ss creme fraiche
Sitronsaft
Salt og pepper
Resten av fyllet (valgfritt)


Slik gjør du:

Begynn med å lage pasta deigen, ha egg, basilikum, olivenolje og salt i en foodprosessor og kjør til det er grønt, det kan være litt basilikumbiter, men ikke store biter i deigen.
Ha så i melet, og kjør forsiktig i foodprosessoren ved å slå den av og på noen ganger til du har små kuler i foodprosessoren, så har du deigen i en skål, og former deigen med hendene.
Pakk så deigen i plastfolie å legg den i kjøleskapet i en halv time.


Børst så kantarellene godt, å ha de i en ildfast form.
Skyll så blomkålet, å ha i den ildfaste formen.
Skjær så sjalottløk på langs, og legg i den ildfaste formen sammen med hvitløksfedd.
Ha over litt olivenolje og salt og pepper.
Sett så i ovnen på 180°C varmluft i 15-20 minutter.
Kjør så grønnsakene i foodprosessoren til det er helt smuldret opp, å ha i en skål, finhakk basilikum og riv over parmesan, bland så alt godt sammen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.


Ta så pastadeigen ut av kjøleskapet, ha litt mel på et brett å kjevle ut deigen så tynn som mulig.
Hvis du ikke har et pasta brett som meg kan du bare skjære deigen i små firkanter og evt. lage mønster med en gaffel om du ønsker det.
Ha så fyll i midten, og brett på skrå, så bretter du den øverste kanten bak, og de nederste bretter du inn, og fester sammen. Klem godt når du bretter, så tortellini’ene er helt tette.
La så tortellini stå å tørke litt på brettet før du koker de.


Begynn så å forberede for sausen.
Børst kantarellene godt å ha i en skål.
Finhakk hvitløk, og basilikum og skjær sjalottløken i strimler.
Plukk så ut små buketter av blomkål, og skyll godt.


Begynn så å koke pastavannet, og ha i litt salt, når vannet koker har du i pastaen, pastaen skal koke i 7-8 minutter.
Ha løk og hvitløk i en varm panne med litt olivenolje, og la det frese på middels høy varme til løken begynner å bli blank, ha i blomkål og kantareller, å la det frese videre.
Skru så ned varmen til middels varme og tilsett 1 dl melk og 1 dl kremfløte, ha så i basilikum og smør, og la det putre.
Du velger selv om du vil bruke resten av fyllet til tortellini’ene eller ikke, men jeg hev det oppi, så hadde jeg i 1 dl til med geitemelk. Sausen vil oppleves som litt mer kornete i konsistensen, men jeg er ikke så nøye på det, så jeg har ikke noe imot det. Parmesan vil ihvertfall gi sausen mer fylde og smak.
Mot slutten rører du inn creme fraiche, og smaker til sausen med salt og pepper og evt. litt mer sitronsaft.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat