Gå til hovedinnhold

Ravioli med spinat, geitost og parmesan og kremet ostesaus

 

Pasta er utrolig godt, men det blir så utrolig mye bedre når du lager den selv. Når en skal lage ravioli så må man nesten lage pastaen selv, og man kan velge helt selv hva man vil ha som fyll. I dag ble det altså da med spinat, geitost og parmesan, og en kremet ostesaus med mest geitost og litt parmesan. Jeg liker geitost fordi jeg syns at den har en god smak som passer med parmesan. Jeg har ikke pastamaskin, så jeg må kjevle deigen, men jeg har heldigvis en ravioli form, eller et ravioli brett, vet ikke helt hva jeg skal kalle det for, men fikk det i gave og det er faktisk veldig praktisk når jeg skal lage ravioli. Jeg pleier å bruke pizzamel i pastadeigen, da jeg syns at det er bedre enn hvetemel. Pizzamelet er mye lettere både å jobbe med og å fordøye, syns jeg da.

Ingredienser

Pastadeig:
200g pizzamel
2 egg
1 ss olivenolje
En klype salt

Fyll:
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
5 kuler frossen spinat
40g geitost
20g parmesan
1 ts tørket basilikum
1/2 ts tørket estragon
1 ts tørket persille
Salt og pepper

Kremet ostesaus:
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1-2 ss smør
2 dl geitemelk
1 dl kremfløte
30g geitost
10g parmesan
Tørket basilikum
Tørket persille
Sitronsaft (bare noen dråper)
Salt og pepper


Slik gjør du:

Begynn med å blande mel, salt og olivenolje i en bolle, ha i eggene og rør med en gaffel til det blir klumpete, elt så deigen med hendene til du får en smidig deig som slipper bollen lett. Pakk så deigen i plastfolie å legg den i kjøleskapet i minst en halv time.


Ta så ut spinaten og tin den litt i en skål, den skal fortsatt være litt frossen når du tar den i foodprocessoren. Finhakk så sjalottløken og hvitløken, og finn frem foodprosessoren, og kjør spinaten, sjalottløken og hvitløken til spinat kulene er oppløst.


Ha så spinaten over i en skål, ha i tørket basilikum, persille, estragon, salt og pepper. Riv osten over med et rivjern og bland sammen osten og spinaten. Dekk så skålen med plastfolie, og sett i kjøleskapet til du skal fylle ravioliene.


Finn så frem et brett, å ta deigen og fyllet ut fra kjøleskapet, ta deigen ut av plastfolien og del den i to. Pakk den ene delen i plastfolie å legg til side, og den andre delen kjevler du ut så tynn som du kan. Jeg har en ravioliform som jeg bruker, så jeg legger deigen oppå den, trykker ned med fingeren så det blir en liten grop i deigen, så pensler jeg med egg, har i fyllet og kjevler ut den andre delen, pensler den også og legger den oppå den andre deigen med den penslede siden ned. Så kjevler jeg bare over brettet, og så kan jeg snu brettet og ta de ut. Har du ikke et raviolibrett som meg kjevler du ut den ene delen av deigen på brettet, pensler med egg, har på fyll og kjevler ut den andre delen av deigen og har den oppå. Så kan du bruke en kopp, et glass eller en rund utstikker til å stikke ut ravioliene.


Finn så frem en gryte og en kjele, fyll gryten med vann på middels høy varme, vent til det koker, og ha i pastaen, pastaen skal koke i 8-10 minutter. Ha litt olje i kjelen, ca 2 ss på middels varme. Finhakk så hvitløk og sjalottløk, og ha det i kjelen med olje, la det surre litt i oljen og ha i smør. La det surre litt til, men det må ikke bli brent, da vil sausen smake sprøstekt løk. Ha i geitemelk, kremfløte, tørket basilikum, persille, salt og pepper, og kok opp. Ha i revet ost mot slutten, og rør godt. Du kan tilsette litt maizena jevner også hvis du ønsker en tykkere saus. Jeg pleier å bruke maizena for å få en tykkere saus, fordi jeg syns at tynne sauser blir for »suppete». Smak så til sausen med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Riv gjerne litt ost og dryss litt basilikum over før servering. Har du fersk basilikum så må du gjerne erstatte den med den tørkede.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat