Gå til hovedinnhold

Peanøttkjeks med sjokoladetrekk

 

Jeg er utrolig glad i nøtter, peanøtter, cashew nøtter og pistasjnøtter er en klar favoritt hos meg ihvertfall. Og så passer nøtter og sjokolade så utmerket godt sammen. Jeg hadde bare peanøtter i skapet, og litt kokesjokolade i kjøleskapet så da ble det peanøttkjeks med sjokolade trekk. Jeg bruker usaltede peanøtter med skall, og så salter jeg heller nøttene selv.

Ingredienser

Kjeks:
125g usaltede peanøtter med skall
75g hvetemel
50g smør
1 ts salt
2 ss sukker
1/2 ts natron
1 egg

Sjokoladetrekk:
50g kokesjokolade 70%
1 ss smør

Slik gjør du:

Finn frem peanøttene, og ta evt. skallet av de hvis du bruker de med skall. Mål opp melet, og ha i natron. Smelt så smøret, og kjør peanøttene i en foodprosessor til de er delvis pulverisert, det kan godt være litt peanøttbiter, tilsett så salt og melet, og kjør videre til peanøttene og melet har blandet seg. Når smøret har smeltet rører du inn sukker i smøret, og har i det tørre. Ha så deigen over i en skål, trykk den ned og sett den i kjøleskapet i 20-30 min til den er avkjølt. Ha så i egget, og bland sammen og trykk deigen ned, dekk så skålen med plast og sett deigen tilbake i kjøleskapet i 20-30 min til.


Ta så ut deigen fra kjøleskapet, og finn to biter med bakepapir, kjevle så ut deigen mellom to bakepapir, stikk ut kjeksene med en kopp eller et glass, og bruk en smørkniv til å fjerne deigen rundt, løft så kjeksen forsiktig med en ostehøvel eller stekespade over på stekebrettet med bakepapir. Stek så kjeksene midt i ovnen på 150°C varmluft i 10-15 minutter. Stek kun 9 kjeks av gangen. Jeg fikk 2 brett, altså 18 kjeks.


Når kjeksene er avkjølt kan du begynne å smelte sjokoladen, og røre inn smøret. Kjøl sjokoladen litt ned og dypp kjeksene i sjokoladen, legg de så på en tallerken med sjokoladesiden opp, og sett de i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, 2-3 timer. Hvis du ikke kan vente og vil spise kjeksene med en gang kan du sette de i fryseren i 20-30 minutter, og så setter du de i kjøleskapet. Da vil sjokoladen stivne fortere, men pass på at kjeksen ikke blir frossen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat