Gå til hovedinnhold

Havrekjeks

 

Havrekjeks er utrolig godt, og kan både spises som de er, med pålegg på, eller rett og slett som kjeksbunn i en kake. Jeg har en ostekake med pasjonsfrukt og mango gelelokk i tankene, og da tenkte jeg at jeg skulle lage kjeksene selv. Jeg har allerede spist 3 av de, og syns de ble gode. Ostekaken kommer nok enten i løpet av dagen eller imorgen. Da jeg har flere ting på gang på kjøkkenet idag. Men i mellomtiden kan jeg nyte havrekjeksene, bare jeg ikke spiser de opp.

Ingredienser

Du trenger:
100g smør
100g sukker
150g hvetemel
150g havremel
1 ts natron


Slik gjør du:

Begynn med å smelte smøret. Når smøret har smeltet, rører du inn sukkeret. Bland så hvetemel, havremel og natron i en mindre bolle, og rør det sammen, sikt det så inn i smøret vekselvis i 3-4 omganger, etter hvert vil det bli bedre å røre med en spiseskje eller gaffel. Deigen skal være litt smuldrete, men når du kan klemme deigen sammen er den ferdig. Ha deigen så over i en bolle og klem den ned så den henger sammen. Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen i kjøleskapet i minst en halv time.


Sett stekeovnen på 150°C
Når deigen har stått i kjøleskapet i en halv time finner du frem et stekebrett og har bakepapir på, så legger du et til bakepapir på kjøkkenbenken, så tar du deigen ut fra bollen, om du snur bollen opp ned og dunker i den skal deigen komme ut. Klem deigen sammen hvis det trengs, legg så enda et til bakepapir over deigen og begynn å kjevle den ut mellom to bakepapir, ca. 1 halv cm tykkelse. Trykk ut 9 små rundinger med en rund utstikker, en kopp eller et glass. Fjern så deigen rundt, og flytt forsiktig over på stekebrettet med en stekespade. Resten av deigen legger du tilbake i bollen. Stikk små hull i kjeksene med en tannpirker og stek de midt i ovnen i 10-12 minutter avhengig av ovn. Finn så frem et til stekebrett og ha på bakepapir, kjevl ut resten av deigen, og trykk ut resten av kjeksene, gjenta til det ikke er mer deig igjen, ikke ha mer enn 9 kjeks på brettet og ha litt avstand mellom de så de ikke gror sammen under steking da de vil heve litt.


Avkjøl så kjeksene og ha de i en kake boks. La de stå på kjøkkenbenken.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat