Gå til hovedinnhold

Quesadilla med ost og skinke

 

Quesadilla er en meksikansk rett, som består av tortillalefser med ost, fyll og evt. en saus. Du kan fylle og brette tortillalefsen, eller så kan du legge to oppå hverandre med fyll i midten, som jeg har gjort her. Jeg har lagd en variant med ost, skinke, chili og korriander. Tortillalefsene er selvsagt hjemmelagd, det tar litt lenger tid. men det blir så mye bedre når man lager de selv!
Dette er veldig enkelt og raskt å lage, og spises til frokost, lunsj eller kveldsmat. Du kan fylle det med hva du måtte ønske, eller ha i kjøleskapet.

Ingredienser

Tortillalefser:
225g tipo 00 mel eller hvetemel
1 dl vann
1 ss olje
1 hvitløksfedd
1 ts bakepulver
Litt finhakket korriander
En klype salt

Fyll:
Revet cheddar
Skinke
Litt finhakket chili
Litt finhakket korriander


Slik gjør du:

Bland sammen mel, salt og bakepulver i en bolle, ha i finhakket hvitløk og korriander, ha så i olje, og bland sammen, hell over vannet, og elt til du får en jevn deig som slipper bollen lett. Du må muligens ha litt mer mel om deigen blir for tynn. Dekk bollen med plastfolie og la deigen stå å hvile på kjøkkenbenken i 20-30 min.


Når deigen har fått hvilt seg litt, så kan du kjevle ut tortillalefsene. Finn frem et brett, dryss over mel, og ta ut deigen, del deigen i 4 emner, og kjevle ut så tynne lefser som du klarer. Stekes i en tørr stekepanne på middels varme. De skal begynne å blåse seg litt opp, og ha brune prikker på hver side. Legg tortillalefsene oppå hverandre, og pakk de inn i aluminiumsfolie når alle er ferdigstekte. La de ligge litt i minst 10 minutter.


Finhakk chili og korriander. Pakk ut tortillalefsene fra aluminiumsfolien, og legg to av de på brettet å ha på ost, så skinke, så ost igjen, så strør du over chili og korriander. Legg så de andre tortillalefsene uten fyll oppå de med fyll. Stekes på 200°C varmluft til osten er smeltet og kantene er sprø, ca 12 min.

Avkjøl og skjær med en pizzaskjærer før servering
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat