Quesadilla er en meksikansk rett, som består av tortillalefser med ost, fyll og evt. en saus. Du kan fylle og brette tortillalefsen, eller så kan du legge to oppå hverandre med fyll i midten, som jeg har gjort her. Jeg har lagd en variant med ost, skinke, chili og korriander. Tortillalefsene er selvsagt hjemmelagd, det tar litt lenger tid. men det blir så mye bedre når man lager de selv!
Dette er veldig enkelt og raskt å lage, og spises til frokost, lunsj eller kveldsmat. Du kan fylle det med hva du måtte ønske, eller ha i kjøleskapet.
Ingredienser
Tortillalefser:
225g tipo 00 mel eller hvetemel
1 dl vann
1 ss olje
1 hvitløksfedd
1 ts bakepulver
Litt finhakket korriander
En klype salt
Fyll:
Revet cheddar
Skinke
Litt finhakket chili
Litt finhakket korriander
Slik gjør du:
Bland sammen mel, salt og bakepulver i en bolle, ha i finhakket hvitløk og korriander, ha så i olje, og bland sammen, hell over vannet, og elt til du får en jevn deig som slipper bollen lett. Du må muligens ha litt mer mel om deigen blir for tynn. Dekk bollen med plastfolie og la deigen stå å hvile på kjøkkenbenken i 20-30 min.
Når deigen har fått hvilt seg litt, så kan du kjevle ut tortillalefsene. Finn frem et brett, dryss over mel, og ta ut deigen, del deigen i 4 emner, og kjevle ut så tynne lefser som du klarer. Stekes i en tørr stekepanne på middels varme. De skal begynne å blåse seg litt opp, og ha brune prikker på hver side. Legg tortillalefsene oppå hverandre, og pakk de inn i aluminiumsfolie når alle er ferdigstekte. La de ligge litt i minst 10 minutter.
Finhakk chili og korriander. Pakk ut tortillalefsene fra aluminiumsfolien, og legg to av de på brettet å ha på ost, så skinke, så ost igjen, så strør du over chili og korriander. Legg så de andre tortillalefsene uten fyll oppå de med fyll. Stekes på 200°C varmluft til osten er smeltet og kantene er sprø, ca 12 min.
Kommentarer
Legg inn en kommentar