Gå til hovedinnhold

Oreo sjokoladekake

 

Så ble det oreo igjen, dette blir da den tredje versjonen av oreokake her på bloggen. Siden jeg fyller år så måtte jeg lage en kake med noe jeg liker og en litt høyere kake, og det gikk vel for så vidt greit. Kaken ble god, og ganske så mektig. Selve prosessen tok litt tid, da jeg kun har en kakeform å måtte steke alle 3 bunnene etter hverandre, men når den delen er i boks, så er det bare å lage dynken og kremen så er det bare til å sette sammen kaken.

Ingredienser

Bunn:
300g 70% kokesjokolade
150g smør
6 egg
6 ss sukker
225g hvetemel
3 ts natron
OBS: Deles på 3, da det skal lages 3 bunner

Krem:
100g hvit sjokolade
2 pakke philadelphia
3 dl kremfløte
1 pakke oreo

Dynk:
3dl vann
3 ss sukker


Slik gjør du:

OBS! Bunnen skal lages i 3 omganger, så ingredienslisten over må deles på 3. Begynn med å smelte 100g av sjokoladen, altså en kokesjokolade, vei opp 50g romtemperert smør, skjær smøret i små terninger, og bland inn i sjokoladen vekselvis i 3-4 omganger.
Pisk så 2 egg og 2 ss sukker til lett og luftig eggedosis, vei så opp 75g hvetemel, og bland sammen med 1 ts natron. Bland sjokoladen i eggedosisen, og sikt inn melet.


Hell kakerøren over i en smurt form, og stek kaken midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 15 minutter. Avkjøl så kaken, og begynn på neste.


Når alle 3 bunnene er stekt kan du snu de opp ned på en tallerken.


Ha vann og sukker i en kjele, til dynken, og kok opp til sukkeret har løst seg opp. Hell så sukkerlaken over i noe annet, og sett den i en skål med iskaldt vann, så den kjøler seg ned litt fortere.


Smelt så den hvitesjokoladen, avkjøl og bland den sammen med philadelphia. Pisk så kremfløten stiv og vend inn i kremen.


Hell en pakke med oreo i en pose, og knus kjeksen, den skal ikke grov knuses. Vend så inn i kremen. Hvis bunnene ikke er avkjølt dekker du bollen med plast og setter den i kjøleskapet sålenge.


Begynn med å dynke alle bunnene med sukkerlaken, så tar du på kremen, og bygger deg oppover. Til slutt kan du knuse noen oreokjeks over toppen av kaken, jeg brukte vel en halv pakke.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat