Gå til hovedinnhold

Grillspyd med spicy saus

 

Jeg er utrolig glad i grillspyd, det er enkelt og lage, og det går raskt. Et perfekt måltid når man er sulten og vil ha mat fort. Kan bli litt grisete å tre kjøttet på grillspydet med tanke på marinaden, men det tåler man. Den resterende paprikaen og løken kan fint brukes til å lage saus, jeg tok noen klasetomater, en halv chili, et hvitløksfedd, og litt krydder. Da fikk jeg en god og spicy saus som passet utmerket til biffkjøttet, det kan brenne litt på tungen, men jeg har ikke noe imot det sålenge det ikke tar overhånd.

Ingredienser

Marinade til kjøttet:
1 ts malt koriander
2 ts spisskummen
2 ts chilipulver
3 ts paprikapulver
1 ts soyasaus
3 ts limesaft
1 ts olivenolje
Salt og pepper

Grillspyd:
150g ytrefilet storfe
1 spisspaprika
1 grønn paprika
1 gul løk

Spicy saus:
2 klasetomater
Resten av paprikaen og løken
1/2 chili
1 hvitløksfedd
2 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
1 1/2 ss creme fraiche
1/2 lime
1 ts brunt sukker
1 ts malt koriander
2 ts spisskummin
Salt og pepper


Slik gjør du:

Finn frem en liten skål, og bland sammen krydderet, inkludert salt og pepper. Tilsett så soyasaus, lime og olivenolje, bland godt sammen.
Finn så frem et skjærebrett og skjær kjøttet i passe store biter, ha kjøttet i marinaden, og bland godt så alt kjøttet får marinaden på seg. Dekk så skålen med plastfolie og sett til side for litt, enten i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken.


Skjær så paprika og løk i passe store biter. Finn frem kjøttet og tre på løk, grønn paprika, rød paprika og kjøtt, og fortsett i samme rekkefølge så det blir jevnt.


Finn så frem en blender, skjær tomatene i båter og ha de i blenderen sammen med resten av løken og ha på litt salt og pepper Kjør løken og tomatene først, og tilsett derretter resten av paprikaen, chili og hvitløk. Kjør videre, ha i chilipulver og paprikapulver, og kjør videre. Tilsett så creme fraiche og kjør til det har blandet seg.


Så har du sausen over i en kjele, tilsett spisskummen og koriander, limesaft, brunt sukker, salt og pepper, kok opp på middels varme, finhakk koriander å ha det oppi sausen. La det stå å putre, og rør jevnlig. Sett grillpannen på høy varme, og vent til pannen er varm før du legger grillspydene i pannen, snu ofte så det ikke blir svidd. De skal stekes i 5-10 minutter på hver side avhengig av stekegraden du vil ha.
Sausen vil bli mørkere, og skal være ganske så kornete i konsistensen. Til slutt smaker du til med mer lime, salt og pepper og evt. litt mer spisskummen.


Hell sausen over i en skål og legg grillspydene på en tallerken før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat