Å lage pasta selv er i seg selv ikke så veldig vanskelig, og så smaker det også så mye bedre! I denne oppskriften på tagliatelle trenger du ikke pastamaskin, skulle sikkert vært lettere, men jeg har ikke pastamaskin. Har også brukt litt spinat for å få litt farge på pastaen. Denne oppskriften holder til 2 personer.
Ingredienser
Pastadeig:
2 Terninger frossen spinat
2 Egg
200g Tipo 00 mel (Pizzamel)
2 ss oliven olje
En klype salt
En dryss tørket basilikum
Kremet ostesaus:
1 stor sjalottløk eller 2 små
1/4 Aubergine
1/4 Squash
2 Middels store sjampinjonger
1 Revet gulrot
1 hvitløksfedd
En dryss tørket dill
En dryss tørket provence krydder
En dryss tørket persille
Noen dråper sitronsaft
2 ts smør til steking
2 dl Geitemelk
2 Toppede ts creme fraiche
En håndfull revet ost
Salt og pepper
Du trenger også:
2 ørret fileter
Slik gjør du:
Begynn med å blande spinat, oliven olje, egg, tørket basilikum og salt i en blender, og kjør det jevnt til spinatpladene og basilikumen nesten ikke synes.
Hell i en skål og ha i melet, rør først med en gaffel eller en spiseskje, og begynn derretter å elte til du får en smidig deig som slipper skålen lett. Pakk deigen inn i plastfolie å la den hvile i noen minutter på kjøkkenbenken.
Ha litt mel på ett brett, og begynn å kjevle ut deigen til den blir nokså tynn. Begynn å skjære deigen i strimler, og ta de opp en etter en fra brettet etter at du har skjært alt, og legg de til side.
Skjær squash, aubergine og sjampinjong i terninger, skjær sjalottløken i små biter, og rasp gulroten. Ha alt dette i en stekepanne, og tilsett litt sitronsaft, salt, pepper, tørket dill, provencekrydder og persille.Tilsett 2 ts smør og stek dette til grønnsakene er delvis gjennomstekt, sett så til side. Kok opp vann med litt salt i etter smak, for pastaen. Pastaen skal koke i ca. 10 min.Bland sammen geitemelk, hvitløk, og creme fraiche i en kopp. Hell dette over grønnsakene, og sett det tilbake på platen, la det stå å putre på middels varme til det begynner å delvis tykne.Strø så over revet ost, rør den inn og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett så til side og ha over et lokk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar