Gå til hovedinnhold

Peanøttsmør

 

Å lage peanøttsmør selv er ikke vanskelig i det hele tatt, men man bruker faktisk ikke smør i det, selv om det heter peanøttsmør. Man bruker faktisk en nøytral olje, jeg har kun brukt salt, sukker, peanøtter og rapsolje. Oppbevares best i et jar, men det hadde ikke jeg så jeg måtte ha det i en boks med lokk. Egner seg godt på brødskiva, men også i en saus til f.eks kylling. Jeg liker peanøttsmør som er glatt, men om du vil ha biter i kan  du ta litt av peanøttene, og sette de til side, hakke de, og så blande det i resten av peanøttsmøret mot slutten.

Ingredienser

Du trenger:
ca. 200g peanøtter usaltede med skall
2-3 ss rapsolje
1 ts salt
1 klype sukker, eller 2 etter ønske


Slik gjør du:

Begynn med å ta skallet av peanøttene, ha litt salt i en varm panne og ha i peanøttene, rist peanøttene i noen minutter i en tørr panne. Ha nøttene i en skål eller rett i foodprossessoren, men avkjøl de litt.
Kjør peanøttene i foodprossessoren til de er smuldret opp, tilsett litt sukker, og 1 ss olje av gangen, peanøttsmøret skal være tykt, men fortsatt litt flytende. Smak til med litt salt, og ha peanøttsmøret i en boks med lokk, eller i et syltetøyglass/jar.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat